Nadziewane pieczarki

Potrawa idealna na imprezę lub dzień bezmięsny. Wystarczy kilka minut oraz kilka składników, a efekt jest naprawdę zaskakujący. Ta potrawa nie wymaga wielkich zdolności kulinarnych, a do tego pokazuje, że warzywa mogą być naprawdę smaczne i jest na nie dużo pomysłów.  

Składniki (3-4 porcje):

  • 7 pieczarek portobello
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 125 gramów sera mozzarella
  • około 25-30 pomidorków koktajlowych
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz
  • glazura balsamiczna

Z pieczarek portobello usuwamy ogonki, smażymy je na maśle, wraz z 3 startymi ząbkami czosnku oraz solą i pieprzem. Na pieczarkach układamy pomidorki, przesmażone ogonki z czosnkiem i ser mozzarella. Zapiekamy do rozpuszczenia się sera. Dekorujemy bazylią oraz glazurą. Smacznego.

Nadziewane pieczarki