Potrawa idealna na imprezę lub dzień bezmięsny. Wystarczy kilka minut oraz kilka składników, a efekt jest naprawdę zaskakujący. Ta potrawa nie wymaga wielkich zdolności kulinarnych, a do tego pokazuje, że warzywa mogą być naprawdę smaczne i jest na nie dużo pomysłów.
Składniki (3-4 porcje):
- 7 pieczarek portobello
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki masła
- 125 gramów sera mozzarella
- około 25-30 pomidorków koktajlowych
- świeża bazylia
- sól, pieprz
- glazura balsamiczna
Z pieczarek portobello usuwamy ogonki, smażymy je na maśle, wraz z 3 startymi ząbkami czosnku oraz solą i pieprzem. Na pieczarkach układamy pomidorki, przesmażone ogonki z czosnkiem i ser mozzarella. Zapiekamy do rozpuszczenia się sera. Dekorujemy bazylią oraz glazurą. Smacznego.