Rybne krakersy

Jeśli lubicie krakersy, to mam dla was fajne danie np. na przyjęcie, które przygotujecie w kilka chwil. Nie musicie tutaj trzymać się idealnie składników, gdyż ja zazwyczaj robię je po prostu z tego co mam w lodówce. Może to być pasta z każdej innej ryby, np. makreli, pstrąga, czy też wędzonego łososia. Możecie tez dawać różne dodatki jak ogórek, twarożek czy też w tym przypadku kawior. Ale jeśli nie macie go akurat w lodowce, warto dać np. oliwki czy suszone pomidorki. Ważne, żeby nasze krakersy były smaczne i kolorowe, a przy tym by nie wymagały specjalnych zakupów czy biegania po sklepach.

Składniki (4 porcje):

  • paczka razowych krakersów
  • 2 puszki tuńczyka w zalewie
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 4 łyżki twarożku wiejskiego
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 mała cebulka
  • słoiczek różowego kawioru
  • szczypiorek

Przygotowanie:

Tuńczyk mieszamy wraz z kukurydzą oraz twarożkiem i cebulką. Doprawiamy do smaku.

Pastą smarujemy krakersy, a na górze od razu układamy kawior. Przystrajamy szczypiorkiem i od razu podajemy, aby krakersy nie zrobiły się wilgotne. A teraz smacznego!

Rybne krakersy
Rybne krakersy