Letnia sałatka

Uwielbiam letnie potrawy, które wręcz je się oczami. Owoce i warzywa, które przygotowujemy w sezonie są dużo lepsze i zdrowsze, ponieważ dojrzewają w promieniach słońca. Czekam na nie cały rok, a Wy?

Składniki (2 porcje):

  • ¼ melona kantalupa
  • 12 truskawek
  • 4 kiście czerwonej porzeczki
  • 4 plasterki szynki prosciutto
  • Dressing;
  • 1 łyżka miodu
  • ½ łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine

Przygotowanie:

Melona obrać, pokroić na kawałki, pozostałe owoce umyć i ułożyć razem z melonem na talerzu. Na górze ułożyć szynkę. Całość polać dressingiem.

Letnia sałatka