Nie możecie przegapić tego wyjątkowego połączenia jajek z pikantnym olejem chili, aromatycznym szczypiorkiem i przyprawą togarashi. Ten smak naprawdę jest warty zrobienia tego dania. Pierwszy raz robiłam te jajka prosto z lodówki przez 7 minut, ale jeśli użyjecie jajek w temperaturze pokojowej wystarczy już tylko 6 minut.
Składniki:
- jajka (ilość według preferencji)
- olej azjatycki z chili i cebulką
- szczypta togarashi (japońska przyprawa)
- sezam czarny i biały
- szczypiorek, posiekany
- ryż sushi
Preps:
1. Włóż jajka do Air Fryera i ustaw temperaturę na 190 stopni Celsjusza na 6-7 minut.
2. W międzyczasie, przygotuj dodatki. Posiekaj szczypiorek i przygotuj sos z oleju chili z cebulką.
3. Gdy jajka są gotowe, wyjmij je z Air Fryera, wrzuć je do wody z lodem, a następnie obierz skorupkę.
4. Na talerzu ułóż porcję ryżu sushi, posyp go przyprawą togarashi i sezamem czarnym i białym.
5. Na ryżu ułóż pokrojone połówki jajek.
6. Skrop jajka olejem chili oraz posyp posiekanym szczypiorkiem.