Jajka Chili z Air Fryera

Nie możecie przegapić tego wyjątkowego połączenia jajek z pikantnym olejem chili, aromatycznym szczypiorkiem i przyprawą togarashi. Ten smak naprawdę jest warty zrobienia tego dania. Pierwszy raz robiłam te jajka prosto z lodówki przez 7 minut, ale jeśli użyjecie jajek w temperaturze pokojowej wystarczy już tylko 6 minut. 

Składniki:

  • jajka (ilość według preferencji)
  • olej azjatycki z chili i cebulką
  • szczypta togarashi (japońska przyprawa)
  • sezam czarny i biały
  • szczypiorek, posiekany
  • ryż sushi

Preps:

1. Włóż jajka do Air Fryera i ustaw temperaturę na 190 stopni Celsjusza na 6-7 minut. 

2. W międzyczasie, przygotuj dodatki. Posiekaj szczypiorek i przygotuj sos z oleju chili z cebulką.

3. Gdy jajka są gotowe, wyjmij je z Air Fryera, wrzuć je do wody z lodem, a następnie obierz skorupkę.

4. Na talerzu ułóż porcję ryżu sushi, posyp go przyprawą togarashi i sezamem czarnym i białym.

5. Na ryżu ułóż pokrojone połówki jajek.

6. Skrop jajka olejem chili oraz posyp posiekanym szczypiorkiem.

Jajka Chili z Air Fryera