Zapiekanki z pastą n’duja

Zapiekanki z pastą n’duja to danie idealne na szybki i smaczny lunch lub kolację. Pikantny smak i różnorodność tekstur sprawiają, że są one niezwykle smakowite. Można je podać samodzielnie lub jako dodatek do sałatki lub zupy. Spróbujecie? 

Składniki:

  • 3 kromki chleba
  • pasta n’duja
  • 6 plasterków salami lub pepperoni
  • 1/2 czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka
  • około 120g sera mozzarella, pokrojonego w plastry

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.

2. Na każdej kromce chleba równomiernie rozsmaruj pastę n’duja.

3. Na pastę n’duja połóż plastry salami lub pepperoni.

4. Posyp połową cebuli czerwonej w piórka na salami.

5. Na wierzchu każdej zapiekanki połóż plastry sera mozzarella.

6. Przenieś zapiekanki na blaszkę do pieczenia.

7. Włóż blaszkę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 10-15 minut, aż ser się rozpuści i zapiekanki będą chrupiące.

Gotowe!

Zapiekanki z pastą n’duja